Foreningen for Folkesundhedvidenskab arrangerer igen i år et kursus i referencehåndtering.
Dette arrangement blev afholdt den 7. september 2017
Du kender sikkert problemet. Du har samlet en bunke gode videnskabelige artikler i en mappe på computeren. Bunken bliver med tiden større og større, og du prøver at skabe overblik ved at oprette nogle undermapper med forskellige temaer, så du bedre kan finde dine artikler, når du skal bruge dem.
Efterhånden bliver også undermapperne fyldt godt op, og du prøver at finde på fornuftige navne til endnu flere under-undermapper. Men hvad nu med de artikler, som kunne høre hjemme i flere under(-under-under-)mapper? Skal du kopiere dem, så de ligger flere steder? Ja, det bliver efterhånden ret uoverskueligt, og den hurtige reference, som du lige havde brug for, er pludselig et stort projekt at finde frem – og måske opgiver du.
Du har måske tidligere kastet dig ud at bruge nogle af de referencehåndteringsprogrammer, som findes på markedet. Måske med mindre succes. Mange af programmerne har utrolig mange funktioner, som du hurtigt glemmer, hvis du ikke bruger dem jævnligt, og så er de fleste ret dyre at anskaffe, hvis man skal købe dem selv.
Arbejdspladsen kan ofte ikke helt se, hvorfor de skal betale for licenserne. Og hvis du bruger et betalingsprogram, som fx ReferenceManager eller EndNote, har du sikkert oplevet, at det ofte er en kilde til mange udfordringer, hvis du samarbejder med andre, som ikke har adgang til programmet.
På denne kursusaften vil vi sammen prøve at få styr på referencehåndteringen. Fokus vil være på det gratis program Mendeley, hvis primære styrker er:
Dertil er der tilknyttet et online community, sådan lidt a la Facebook, der giver din søgen efter relateret litteratur en helt ny dimension.
Hvis nogle deltagere gerne vil stifte bekendtskab med et andet gratis program, Zotero, vil vi også kort kigge på det.
Kurset henvender sig til alle, som gerne vil lære Mendeley (bedre) at kende, og det betyder ikke noget, hvor ofte du har brug for referencehåndtering. Du kan altså både være forskeren, der dagligt har brug for det, eller praktikeren, som kun skal bruge det en gang imellem.
Det vil være tid til øvelser, og der serveres mad undervejs.
VIGTIGT! Du skal medbringe din egen computer. Hvis du har en tablet, kan du også tage den med, da der findes en Mendeley app, MEN du er nødt til også medbringe en rigtig computer, da funktionerne i app'en er begrænsede.
FORENINGEN FOR
FOLKESUNDHEDSVIDENSKAB
Svenstrupvænget 5
5260 Odense S
admin@folkesundhedsvidenskab.dk
CVR: 32685048